Il·Lia és un espectacle de teatre familiar de Miscel·lània Teatre que neix amb la intenció d’explicar la història d’una noia migrant que fuig de casa seva a causa de la contaminació i la falta de salut. El lloc on habita és una illa de plàstic, un indret on els habitants malviuen. La Lia marxa per sobreviure, perquè cada dia que passa li costa més respirar. La seva terra és plena de brutícia, plàstic, pol·lució…

Un futur que potser a nosaltres ens queda remot, però que en altres indrets del món no.

És un espectacle on trobarem un missatge social potent, que ens donarà eines per a reflexionar. Ajudarà als infants a donar valor per cuidar la natura, ja que les nostres accions tenen repercussions. La nostra manera de viure afecta al planeta. També ens ensenya que sovint cal fugir del lloc on es viu i deixar enrere els éssers estimats.

És un espectacle de creació, delicat i poètic, en el que podem trobar titelles, moviment, dansa i una història que explica la necessitat de supervivència. La Lia descobrirà que cada acció té conseqüències. Anirem agafats de la mà d’aquesta noia en el seu viatge trobant diversos paisatges. Indrets bonics i únics, però també ens adonarem que en tots ells el plàstic i la contaminació comença a arribar-hi.

La temàtica de l’espectacle creiem que és una eina d’especial interès per treballar a les escoles i que l’alumnat prengui consciència de la importància que té cuidar l’entorn en què viuen. Més enllà de la temàtica tot l’espectacle ha estat treballat amb molta cura i dedicació, i pensem que la història i la posada en escena son atractius pels infants.